KÖRÖS-VIDÉK TELJESÍTMÉNYTÚRÁZÓJA 2016 túramozgalom

                       


UPDATE:

Kedves Sporttársak! 

A túramozgalom 2017-ben sajnos nem folytatódik, de a három év alatt 5 túrát teljesítő füzet tulajdonos sporttársak tvovábbra is beküldhetik a teljesítéseiket igazolandó, s mi elküldjük a megérdemelt kerámiát. 
( alfoldte@gmail.com 5650 Mezőberény, Gyóni 37.)

Kedves Túrázók!
Kedves Körös-vidék Teljesítménytúrázója Mozgalom 2016 túrázói, résztvevői!
Szomorú hírt kell bejelentsek ezen a fórumon (is)!
2016-ban elmarad a Wenckheimek nyomában (03.26) és a Sárrét túrák (09.03) valamennyi távja. Reméljük, illetve a rendezők is remélik, hogy csak az idei évre kell szüneteltetni a rendezvényeket! Mi bízunk a folytatásban!
Azért, hogy azt bő 40 embert – aki már megvásárolta az idei füzetet – ne érje hátrány, illetve a túramozgalom megtartása érdekében, úgy határozott Egyesületünk vezetősége:
Az idei évre minden füzetet vásárló, a túramozgalmat teljesíteni kívánó sporttársnak a Sárrét 30-as táv teljesítését automatikusan elismerjük. Így, ha az Alföld TE, illetve a KVTE legalább egy-egy teljesítménytúráját teljesítitek, azzal a túramozgalmat is sikerült teljesíteni!
Várunk tehát szeretettel a Három Város túrákon(05.08), a Körös Teljesítménytúrákon (06.04.) és a Mályvád túrákon (08.27.), ahol az igazoló füzetet is beszerezhetitek!


E mozgalommal párhuzamosan meghírdetjük az időkorlát nélküli* mozgalmat is. Ebben az esetben a lent felsorolt teljesítménytúrák közül legalább öt (5) rendezvény valamely résztávját kell teljesíteni. Ez esetben a díjazás, kerámia, de különdíjak nincsenek. Egyebekben megegyezik a 2016-ös kiírással. (Beszerzés, ár, stb.)
* A füzet igénylésétől számított három éven belül!


Egy rövid kis összefoglaló a túramozgalom első évéről:
42 füzetet vásároltatok, melyből 15 füzet érkezett vissza határidőig. Természetesen lehetett volna sokkal jobb is, de az alföldön vagyunk és a túramozgalom az év közben került kiírásra. A teljesítést nehezítette a Sárrét túrák pótolhatatlansága – idén lesz rá mód – és e túrán leszakadó nagy mennyiségű eső. Két hölgy (!) teljesítette valamennyi túra valamelyik résztávját, a többség “csak” a minimális 3 túrát. Legtöbben gyalog, néhányan vegyesen – kerékpárral és gyalog, egy fő pedig tisztán kerékpárral.
A gyalogosok átlag 83,6 km-t tettek meg, gyalog+kerékpárral 171,1 km az átlag. A nemek aránya: 9/6 a hölgyek javára!

2014-ben:


2014-től hat rendezvényből lehet és kell minimum hármat teljesíteni, könnyítve a teljesítést.A túramozgalom célja:

A résztvevőkkel megismertetni a Körösök-vidékének természeti és épített értékeit, a tájegység különböző évszakokban nyújtott látnivalóit. E túramozgalom által népszerűsíteni a vidék teljesítménytúráit, valamint növelni a túrázók, illetve a Körösök-vidékén teljesítménytúrázók számát.

A túramozgalom teljesítése:

A füzetben felsorolt teljesítménytúra-rendezvények közül, három különböző szervezet* által rendezett, legalább három teljesítménytúra bármely résztávjának (résztávjainak) teljesítését kell igazolni, a túra távjának megfelelő igazoló-négyzetbe tett bélyegzőlenyomattal.

*A túramozgalomban résztvevő szervezetek: Alföld TE, KVTE, Rockenbauer TK. 

A mozgalom túrái:

Téli Körös 10 / 20 / 30                             január 09,
Wenckheimek nyomában                 március 26, elmarad!
Három Város túrák                           május 08,
XXX. Körös teljesítménytúrák            június 04,
Mályvád teljesítménytúrák              augusztus 27,
Sárrét teljesítménytúrák                szeptember 03. elmarad!

A túramozgalom díjazása:

A túra irányítójához beküldött igazolófüzet ellenőrzése után történik.
A teljesítők a túramozgalom logójával ellátott kerámiát és oklevelet kapnak. Mind a hat rendezvényen résztvevő, legnagyobb távolságot teljesítő gyermek (2002 után született), nő, illetve férfi, külön díjazásban részesül. A díjakat nem áll módunkban postázni (törékeny). Amennyiben a jelzett napon nem tudja átvenni, a túra irányítójával előre egyeztetett napon, helyen vagy meghatalmazott útján – átvehető.

A túra irányítója:

Alföld Turista Egyesület Mezőberény. 5650 Mezőberény, Gyóni Géza u. 37.
Telefon: +3620 625 3532, e-mail: alfoldte@gmail.com ; foldes.peter@alfoldte.hu

Egyéb tudnivalók:

A füzet ára 500 Ft, mely a díjazást is tartalmazza, beszerezhetőek a túrák rajtjaiban, illetve a fenti címen.

A bélyegzés a túra bélyegzőjével kell, történjen. Amennyiben ez a túra időpontjában elmaradt, a szervező által rendezett következő túrán, vagy postai úton pótoltatható.

 A túramozgalom ötlete Kiss Károly-tól származik, a kivitelezés Váróczy István és Földes Péter munkája.

MELLÉKLETEK:
Teljesítők_2015 (feltöltés alatt, egyenlőre ABC sorrendben.)